Med hunden i fokus

Tjänster

Dogparkour. Balans/koordination/samarbete. Tränar individuellt och anpassat för varje team. Bra för hundar som har dålig kroppskontroll och hundar som behöver veta var de har tassar och bakända, t.ex. i rallylydnad. Även bra för hundar som behöver träna balans och styrka i rygg och ben. Kan stärka hundens självuppfattning. Ring eller mejla om ni har några frågor. 500 kr/5 tillfällen.

Viltspårskurs för nybörjare

Valpkurs startar 26/8 2019 kl 17.30 5 tillfällen 700 kr Belöningsutveckling, inkallning, aktivering och samarbete. Valpen ska välja sin ägare!

Specialsök fortsättning. Personsök. Själva ordet specialsök betyder egentligen bara att det är en hund som söker efter någonting speciellt eller specifikt.Dvs alltifrån narkotikahund, mögelhund och tryffelhund till älghund och eftersökshund.Oavsett vad du vill söka med din hund, så är specialsök något som passar ALLA hundar.Hundarnas främsta sinne är nosen, och dom använder den mer än vad vi kan föreställa oss.
Ofta tycks dom använda den i "oönskade" situationer (enligt oss). Men varför då inte börja samarbeta med våran hund och dess utvecklade luktsinne?

Kontakt och samarbete med hunden. Lämpligt om man har små problem i vardagslivet tillsammans med sin hund. Det handlar inte om att ha strikt lydnad på sin hund utan att man ska fungera tillsammans, man kan ha kört fast i träningen eller tycka att det är svårt att sätta gränser m.m.

Alla hundar, oavsett ras är välkomna på kurs hos mig. Har din hund problem med andra hundar eller att den blir väldigt stressad, kan vi komma överens om att det kanske är bättre med privat träning, men givetvis får ni den hjälp ni känner att ni behöver. Både hund och hundägare ska känna sig trygga med att komma hit och gå kurs. Däremot har jag infört barnförbud pga av rädda hundar på kurserna. Måste ni ha barn med er slå en signal och kolla innan för jag bör ha info om det är ok.
Vaccination, försäkring, ansvar mm. Din hund ska vara vaccinerad, hunden bör vara veterinärförsäkrad och se över er hemförsäkring så det ingår en allriskförsäkring. Det gäller strikt hundägaransvar. Det är alltså den som går med hunden som har ansvar för vad hunden gör, även på kurs, enligt lagen om tillsyn av hund. Det innebär bl.a. att hundägaren är ersättningsskyldig om hunden skadar någon, människa eller annat djur.

Inga stryplänkar tillåtna. Flexikopplet kan stanna hemma. Sele, halsband och vanligt koppel är vad ni behöver ha med er.

Små grupper. För att kunna ge tid till var och en så är antalet hundar på de flesta kurser max 4-6 st.

Anmälan och kursavgifter. Anmälan görs på kontaktsidan och bekräftelse skickas ut om det finns ledig plats på kursen. Plats på kurs är inte klar förrän den är betald, Swedbank: 8153-9,4291871-4. Avbokning som sker mer än 14 dagar före kursstart betalas hela avgiften tillbaka. Avbokning som sker mindre än 14 dagar före kursstart betalas halva avgiften tillbaka. Dock kan hela avgiften betalas tillbaka (veterinärintyg) om hunden vid kursstart blivit sjuk eller skadad, likaså ett läkarintyg om du själv blivit sjuk eller skadad. Inställd kurs betalas hela avgiften tillbaka.

Vid förhinder. OBS! Det kan hända att en kurs ställs in eller kursstart skjuts fram om det är för få anmälningar. Det kan också hända att kursdatum ändras under kursens gång pga sjukdom mm. Jag meddelar er så fort jag vet om det.

Gör en intresseanmälan så skickar jag information strax innan kursen börjar. .
Aktiveringsbanan är såklart öppen för alla, kommer att bli lite förändringar, till det bättre eller sämre?!? Lämna gärna omdöme om banan till mig så jag vet vad ni tycker.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)