Med hunden i fokus

Om oss

Jag som håller kurser heter Marita Askblom och bor i Ryd tillsammans med min sambo och 4 finska lapphundar, far och son och en importerad hane från Danmark och nu en liten norrlänning. Är uppvuxen med diverse hundraser och intresset för djur har alltid varit stort. Har förutom hundarna ett gäng med hönor, en fårflock, gäss, pärlhöns, broiler och några ankor.
                    
Mina utbildningar: Hund3 - Hundutbildningsgruppen, Blodberikning - Hundutbildningsgruppen och Instruktörsutbildning - Hundutbildningsgruppen. Första hjälpen för hundar - Hundutbildningsgruppen, Problemhundsutredare - Hundutbildningsgruppen, Avel - Hundutbildningsgruppen. Fördjupad raskunskap - Åsa Ahlbom. Specialsöksinstruktör - k9g. Idhund - Idhund.se, Licensprovsdomare idhund - Idhund.se

Jag har gått mängder med kurser med mina hundar: valpkurs på Brukshundsklubben, lydnadskurs på Brukshundsklubben, Kommunikation och Relation med uppföljningskurs hos Cs-hundcenter, Spår och sök hos Cs-hundcenter, Aktivering hos Hundmax, Viltspår hos Hundmax, Vardagslydnad hos Bromöllahund, Viltspår och Lydnad hos Kristianstad jakthundskola 3 gånger, Hundspråk och Nosework med Jörgen Thynell, BAT-helg med Jenny Afvsnder.

Det har också blivit några föreläsningar av Ceasar Milan, Fredrik Steen, Hundspråk på Bromöllahund, Hundens språk 1 o 2 hos Tex&Terry, Massage på Bromölla Hund och Näringslära för hund på Tassar och Morrhår.

Rex har ställts ut några gånger och i måndags var det dags igen, men nu ställde jag även Aimo. Det gick jättebra, Aimo blev bästa unghund, Rex blev BIR. Aimo´s uppfödare fick både bästa uppfödare och bästa avelsgrupp.

Nu är även Asllak ställd för domare och det gick över all förväntan, BIR Valp och BIS Valp 3. Det har gått bra för Asllak på utställningarna även i fortsättningen, senast på My dog i Göteborg blev han 2á med HP. Han har därefter tagit cert och reservcert men nu lagt av med utställningar och istället gått vidare till att utbildas till idhund. Licensierad juni 2016. Ny licens juli 2017

Relationen mellan hund och ägare är väldigt viktig för mig, att hund och ägare visar varandra respekt. Att behandla hunden som en vän man är rädd om.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)